Volgens plan

door bartsnel op 20 maart 2016

Als alles volgens plan gaat, loopt de moordenaar zo dadelijk rustig de trap af, opent de deur van de hal van het appartementencomplex en stapt de koele schemermorgen in. Hij zal in zichzelf gekeerd lijken, maar let bij het oversteken wel op het verkeer. Hij valt niet op in zijn zwarte tenue. Hier in Shanghai zijn veel mensen in zichzelf gekeerd en velen  dragen zwart. De bloedresten op het mes dat hij bij zich draagt zal DNA bevatten, maar dat kan zowel naar hem als naar het slachtoffer wijzen.
Het zal daarna nog even duren voor het lijk wordt gevonden. In een stad met zo veel mensen wordt niet iedereen gelijk gemist. Nadat de stank de buren te veel is geworden, zal er een onderzoek worden gestart en dat zal al snel vast komen te zitten. De stoffelijke resten behoren immers toe aan iemand die nog leeft.

Mijn naam is Shi Bin Rui, en wel hierom. Ik ben de derde zoon van een eeneiige tweeling. Dat is mij tenminste altijd verteld, maar hetzelfde werd mijn broers voorgehouden. Onze ouders konden ons vanaf het begin niet uit elkaar houden. Ze hebben ons alledrie gehouden. Dat is bijzonder, en ze namen daarbij een groot risico. We mochten ons uiteraard nooit alledrie tegelijk in het openbaar vertonen. In een land waar ouders niet meer dan twee kinderen mogen hebben, zijn drielingen niet populair.
Ik denk dat wij instinctief altijd hebben geweten wie de laatste was en dus geen recht op leven had. Nu doet het er niet meer toe. De verdeling van de erfenis zal rechtmatig verlopen.

Er wordt aangebeld. Voor de deur staat mijn broer. Precies op tijd.

Er zijn al genoeg serieuze opdrachten, en daarom vraag ik je deze week om eens helemaal uit de bocht te schieten in een persoonlijk stuk dat begint met ‘Mijn naam is …… en wel hierom: ..’
Dan ga je los. Met ‘los’ bedoel ik dat je alle kanten uit mag schieten op een ludieke manier. Je mag fictie en non-fictie kris kras door elkaar gebruiken. Verzin het maar en vergeet ook de humor niet. Je mag zelfs eigen woorden bedenken. Gewoon doen dus en maak je niet druk over stijl. Alles mag. Maak een bijzonder en uniek kort verhaal over de naam die jou gegeven is. Maximale lengte: 300 woorden.

Plaats een reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: