Blind date (#2)

door bartsnel op 17 april 2016

Die zomer, en zeker in het zuiden, was het een rage. Voortgekomen uit een idealistische en politiek correcte behoefte om mensen vooral niet op hun uiterlijk te beoordelen, sloegen we massaal aan het blind daten. Massaal ja, want het ging niet alleen om het vinden van een geschikte bedpartner, of een meeloper voor een voettocht naar Santiago de Compostela, nee, de blinddoek werd al snel hét symbool voor vrijwel alle fysieke sociale interacties.
Het was een korte rage want er ging natuurlijk van alles mis. Regelmatig werd er misbruik gemaakt van de kwetsbare positie waarin de goedbedoelende geblinddoekte zich bevond; tassen en telefoons werden ontvreemd, er werd ongewenst intiem betast, en in enkele gevallen was er zelfs sprake van openlijke geweldpleging. Het ontbreken van ooggetuigen maakte de vervolging van de daders extra lastig.
Mijn eigen ervaring op dit vlak was gelukkig niet zo dramatisch. Het antieke zakklokje, dat ik van mijn opa had geërfd was al een tijdje stuk en ik had in Maastricht op het Vrijthof afgesproken met een horlogemaker. Dat de man een kwartier te laat kwam opdagen vond ik al geen goed teken, maar gedurende het gesprek bleek dat hij écht blind was. Hijzelf zag het probleem niet, maar ik heb hem toch maar beleefd laten weten af te zien van zijn diensten.
Tegenwoordig doe ik aan ‘deaf-daten’, en hoewel ik pas één afspraak heb gehad, kan ik nu al zeggen dat dit mij veel beter bevalt. Zo ontmoette ik gisteren een prachtige jongedame, die mijn zoon bijles gaat geven in Frans en Duits. We spraken dezelfde lichaamstaal en na elkaar drie kwartier zwijgend aan hebben zitten kijken — waar we beiden overigens zichtbaar van genoten — heb ik haar aangenomen. Of ze ook resultaten boekt, hoor ik later wel.

Je hebt de lente in je bol en in een opwelling heb je een blind date geregeld op een terrasje op het Vrijthof. Jij zit al heerlijk in het zonnetje en er komt iemand aanlopen van wie je vermoedt dat het je date is. Schrijf een tekst (maximaal 300 woorden) over die eerste ontmoeting, waarbij je ervoor zorgt dat de ander goed in beeld komt.

Plaats een reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: